Piratfika + RMS på Torsdag

Det blir piratfika + seminarium/frågestund med Richard Stallman (RMS) på Gnutiken (Övre Husargatan 27) på Torsdag, ni är alla välkommna till piratfikat som börjar kl 18:00. Dock är vi tyvärr fullbokade inför RMS ankomst kl 19:30 om ingen ändrar sig vilket ni kan hålla koll på här.

Jag blev informerad av våra medlemmar att spelet Battlefield 3 från Electronic Arts (EA) har en komponent kallad Orgin som söker igenom hela hårddisken efter filer. I Tyskland har de nu höjts röster för att stämma EA då deras privacy lagar är starka och de ser Orgin som en form av Trojan/Spyware. Många spelare har även valt att bojkotta spelet vilket SVT skriver om. Det snackas i svenska forum om att användaravtalet går emot PUL, det är ett intressant argument som behöver prövas.

Ni minns säkert Sony’s DRM trojan och frågan är vad vi som konsumenter skall acceptera i framtiden, jag tycker vi bör visa var vi står!

-Nicolas Sahlqvist
Valkretsledare, Piratpartiet Göteborg
0705 – 315 689

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>