Protest i Göteborg mot Datalagringsdirektivet (DLD)

Onsdagen den 21 mars kommer riksdagen att rösta om Datalagringsdirektivet (DLD) som kommer att påverka stora delar av vårt digitala samhälle. Om regeringen klubbar igenom DLD kommer det att leda till omfattande övervakning av dig på internet. Exempel på det som kommer att lagras är vilka e-mail du skickar, vem du ringer till, hur länge du ringer, vart du befinner dig när du ringer samt vad och till vem du SMS:ar. Dessa uppgifter sparas från sex månader till ett par år hos din operatör och kan när som helst hämtas ut av polisen och andra myndigheter.

Datalagringsdirektivet skrevs efter terroristattackerna i Madrid, av rädslans irrationalitet. Det är inte första gången regeringar vill övervaka alla för att fånga några få. Problemet är att förr var vi oskyldiga tills vi bevisats skyldiga, nu är vi alla misstänkta. Ett samhällsklimat som detta tendrar att skapa terrorism, inte hämma det. Tror inte du heller på övervakat samhälle med lagar som inte främjar samhällsutvecklingen?

Då hoppas jag vi ses på lördag (17/3) i Göteborg, vid Götaplatsen kl 14:00. Det kommer finnas talare som berättar i korthet vad DLD är och hur det kommer påverka oss och samhället.

Om du inte har möjlighet att komma så kan du bjuda in dina vänner!

http://tinyurl.com/dld17mars

 

– Nicolas Sahlqvist
Valkretsledare, Piratpartiet Göteborg
nicolas.sahlqvist@piratpartiet.se
0705 – 315 689

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>