Piratfika idag!

Det var 2 veckor sen vi mötes sist och hade en givande diskussion om om fildelning, avgifter på externa hårddiskar och datalagringsdirektivet samt ideer runt direkt demokrati och sen dess har 10-års dagen av 9/11 passerat som var startskottet på övervakningssamhället och piraterna i Berlin fick 8.9% och 15 mandat i delstatsparlamentet!

10-års dagen av 9/11 passerade med nedstängning av en kulturfest vid Röda sten och nu sitter 3 häktade på ytterst tveksamma grunder enligt deras advokater som har yppandeförbud. Det hela är sekretessbelagt så hur står de till med rättssäkerheten, är de en tillfällighet att de misstänka heter Mohammed i för eller efter -namn och råkade besöka en moske som tappat förtroendet för SÄPO’s metoder efter otaliga förhör och avlyssningar av privata samtal..?

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.725475–de-griper-oskyldiga-
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.725539–garna-polisen-inte-sapo-

Piratenparti vann en jordskredsseger i Berlin genom att gå till val med en avsevärt bredare politik än vi har så vi tar åter upp diskussionen om en bredare politisk platform:

http://jppirat.blogspot.com/2011/09/wir-sind-piraten.html

Vi möts idag (22/9) kl 18 – 21 på Gnutiken (Övre Husargatan 27) för att diskutera detta vidare:

http://www.facebook.com/event.php?eid=151332701626131

Fildelningsrättegång på Måndag:
Nästa Måndag (26/9) kl 14:30 – 16:30 så tas fildelningsfallet mot den 62-årige mannen som fildelat 3000 filer via DC++ upp vid Göteborg’s tingsrätt (Ullevigatan 15) både vi och Ung Pirat kommer att vara på plats så ni som kan är varmt välkommna att möta oss och eventuellt även Anna Troberg redan kl 14:00. För er som ej kan delta så kommer det att streamas ut via Bambuser och länken publiceras på Ung Pirat’s site:

http://ungpirat.se/om-oss/kampanjer/fildelningsfall/

Vi möter Richard Stallman:
Det är FSCONS den 11 – 13 November och Richard Stallman är en av talarna och då han är intresserad av våra frågor så kommer han att besöka vårt piratfika Torsdagen den 10 November kl 19-20. Vi behöver i ett tidigt skeende veta hur många av er som är intresserade av att delta så vi kan välja en lämplig lokal så maila mig (nicolas.sahlqvist@piratpartiet.se) samt Jacob Hallen (jacob.hallen@piratpartiet.se). Ni kan förbereda er för en diskussion redan nu genom att lyssna på en av hans tal och utveckla PP frågor ur dessa, ni finner en del av dem på YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=k69wEhuIJNM
http://www.youtube.com/watch?v=t5fpBodNGqU
http://www.youtube.com/watch?v=q1G2-jeH2Uw

– Nicolas Sahlqvist
Valkretsledare, Piratpartiet Göteborg
nicolas.sahlqvist@piratpartiet.se
0705 – 315 689

Kommentarer

Anne Kekki skrev

Jag är på väg att flytta till göteborg. När jag kommit till ro i mitt nya bo, så kommer jag gärna på era piratfikor. Vill lyssna på er och lära mig mer om pp samt lära känna er som pirater.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>